EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Почетна > Скопје и околија > Милениумски Крст на Водно - Скопје Испрати на својот пријател

2.4 MB

Милениумски Крст на Водно - Скопје


Милениумскиот Крст е еден од најновите симболи на градот Скопје кој е изграден е во 2002 година. Тој е 67 мерти висок, а краците се широки 46 метри. Крстот е изграден од Македонската Православна Црква по повод 2000 години од раѓањето на Исус Христос. Поставен е на планината Водно, место кое со векови е познато како Крстовар (место каде што има крст), со прекрасен поглед кон главниот град Скопје.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca