English



Скопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци



360 Панорами од убавините на Македонија Испрати на својот пријател
Слики од Охрид (УНЕСКО) Слики од Крушево Слики од Ресен (Преспа) Слики од Крушево Слики од Охрид (УНЕСКО)
2.9 MB

Стоби - подниот мозаик - антички град
Градот Стоби се развил од мала Пајонска населба со длабоки корени уште
Повеќе...
1.5 MB

КАНЕО - ЦРКВА Св. Јован Богослов
Градена е и сликана кон крајот на XIII век. Ктиторот на црквата и
Повеќе...


Александар Македонски Статуа, Скопје - Македонија
Александар Македонски Статуа, Скопје - Македонија
Повеќе...


Курбиново - Црква Св. Ѓорѓи 1191 година (12 в.)
На магистралниот пат Битола - Ресен, некогашниот римски "Виа Егнатиа",
Повеќе...


Баргала Антички Град
Градот Баргала, доцноантички град во Македонија, односно археолошкиот
Повеќе...


Манастир Св. Јоаким Осоговски
Манастирот Јоаким Осоговски се наогја на неколку километри од Крива Па
Повеќе...


Манастир Св. Наум, Охрид
Археолошките истражувања што беа вршени во 1955 година дадоа нови созн
Повеќе...


Колешки Водопади - Струмица
Колешкиот водопад кој се наоѓа на планината Беласица, еден од ретките
Повеќе...


Смоларски Водопади - близу Струмица
Смоларскиот водопад се наоѓа на северните падини на планината Беласица
Повеќе...


Голем Град (Змиски Остров) — остров во Преспанското Езер
Голем Град (Змиски Остров) — остров во Преспанското Езер
Повеќе...


Плоштад Македонија (2007) Скопје, Центар - Камен Мост над реката Варда
Камениот мост се наоѓа во центарот на Скопје и ги поврзува стариот и
Повеќе...


Вељуса – манастир Воведение на Пресвета Богородица Елеуса
ВЕЛЈУСА – манастир Воведение на Пресвета Богородица Елеуса
Повеќе...


Св. Јован Бигорски - Манастир - посветен на Св. Јован Крстител
Св. Јован Бигорски - Манастир - посветен на Св. Јован Крстител
Повеќе...


Охридско Езеро - Плажа Корали
Охридско Езеро - Плажа Корали
Повеќе...


Преспанско Езеро - Одморалиште Претор
Преспанско Езеро - Одморалиште Претор
Повеќе...
2.6 MB

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ СТАТУА - во центарот на ПРИЛЕП
АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ СТАТУА
Повеќе...
3.0 MB

Преспанско Езеро - Коњско
Преспанско Езеро - Коњско
Повеќе...
1.9 MB

Плаошник - Св. Климент и Пантелеимон
Во близина на ранохристијанската епископска базилика во месноста Плаош
Повеќе...


КАНЕО - Св. Јован Богослов
КАНЕО - Св. Јован Богослов
Повеќе...


Во Близина на Врвот Голем Камен
Шума - Во Близина на Врвот Голем Камен
Повеќе...


Стариот дел во Охрид и архитектура
Стариот дел во Охрид и архитектура
Повеќе...


Жичара на Водно, Скопје
Жичара на Водно, Скопје
Повеќе...


Музеј на вода - Залив на коските
Музејот на вода претставува реконструкција на живеалиште од железното
Повеќе...


Стара скопска чаршија
Стара скопска чаршија
Повеќе...


Стара скопска чаршија - Влезната порта на безистенот
Стара скопска чаршија - Влезната порта на безистенот
Повеќе...


Самоилова Тврдина Охрид
Самоилова Тврдина Охрид
Повеќе...


Голем Камен - со поглед кон Преспанско Езеро, Стрежевско Езеро...
Голем Камен - со поглед кон Преспанско Езеро, Стрежевско Езеро...
Повеќе...


Мост над реката Црн Дрим, Струга
Мост над реката Црн Дрим, Струга
Повеќе...


Свети Спас - Евла, Преспа
Свети Спас - Евла, Преспа
Повеќе...


Параглајдинг над Охридското езеро и Галицица
Параглајдинг над Охридското езеро и Галицица
Повеќе...


Александар Македонски Статуа, Скопје - Македонија
Александар Македонски Статуа, Скопје - Македонија
Повеќе...
5MB

Хераклеа - Мозаик
Хераклеа - Мозаик
Повеќе...
6MB

Хераклеа - Театар II Век
Хераклеа - Театар II Век
Повеќе...
5.3 MB

Поглед на Крушево од Хотел Монтана
Поглед на Крушево од Хотел Монтана
Повеќе...
6 MB

Свети Арангел (Архангел)
Свети Арангел (Архангел)
Повеќе...
6 MB

Свети Арангел (Архангел)
Свети Арангел (Архангел) внатре во црквата
Повеќе...
5.6MB

Света Богородица – пештерска црква XIV - XV век во Градиште
Света Богородица – пештерска црква XIV - XV век во Градиште
Повеќе...
3.0 MB

Плоштад Гоце Делчев
Плоштадот Гоце Делчев се наоѓа во центарот на градот Струмица,
Повеќе...
4.5 MB

Манастир Свети Архангел Михаил
Првата манастирска црква во Берово е изградена во периодот од 1815 до
Повеќе...
4.8MB

Стоби антички град во Македонија
Стоби антички град во Македонија
Повеќе...
4.5 MB

Близу преминот Стража
Близу преминот Стража
Повеќе...
3.8 MB

Македониум Споменик - Крушево
Македониум Споменик - Крушево
Повеќе...
3.7 MB

Свети Арангел (Архангел) 12 Век - Манастир - Варош, Прилеп
Сплотен и вгнезден во величенствениот гранитен камен над прилепскиот..
Повеќе...
3.6 MB

Горица 3 плажа на Охридско езеро
Горица 3 плажа на Охридско езеро
Повеќе...
3.6 MB

Пелистер - Национален парк
200 годишно Моликово стебло кое може да го видите на панорамата. Пелис
Повеќе...
3.7 MB

Национален парк Галичица
Националниот парк Галичица се наоѓа на истоимената планина која припаѓ
Повеќе...
3.9 MB

Св. Пантелејмон (1164 година), Горно Нерези
Mанастирот "Свети Пантелејмон" со истоимената манастирска црква се нао
Повеќе...
3.1 MB

Музеј - Штип
Музеј - Штип
Повеќе...
3.0 MB

Св. Петар и Павле Македонска Православна Црква - с. Подмочани
Св. Петар и Павле Македонска Православна Црква - с. Подмочани
Повеќе...
2.4 MB

Виничко Кале - Виница теракотните икони (4-6 век)
Археолошкиот локалитет Виничко Кале - Виница e утврдена населба од...
Повеќе...
2.8 MB

Хераклеа Линкестис (Heraclea Lyncestis) - Мала Базилика - IV - VI Век
Во близина на градот Битола, во подножјето на Баба планина
Повеќе...
2.4 MB

Маркови Кули
Северозападно од градот Прилеп, на северниот дел над Варош, се издига
Повеќе...
2.3 MB

Љубаништа Камп/Авто камп - Охридско езеро
Љубаништа Камп/Авто камп - Охридско езеро
Повеќе...
2.8 MB

Градиште Камп/Авто камп - Охридско езеро
Градиште Камп/Авто камп - Охридско езеро
Повеќе...
2.9 MB

Соборна Црква - Св. Климент Охридски (надворешен поглед) - Скопје
Соборна Црква - Скопје, Македонија
Повеќе...
3.0 MB

Соборна Црква - Скопје, Македонија
Соборна Црква - Скопје, Македонија
Повеќе...
1.8 MB

Битола Бабам Битола - Стара Чаршија
Битола - градот на трговците, пијаната и конзулите- градот Битола. Нај
Повеќе...
1.9 MB

Тоше Проески (Тодор) - IN MEMORIAM !!! 1981 - 2007
Тодор «Тоше» Проески (25 јануари 1981–16 октомври 2007)
Повеќе...
2.4 MB

Милениумски Крст на Водно - Скопје
Милениумскиот Крст е еден од најновите симболи на градот Скопје кој е
Повеќе...
2.0 MB

Радовиш - Света Тројца - Црква
Црквата "Света Тројца" во Радовиш Македонија,
Повеќе...
3.0 MB

Радовиш - Света Тројца - Црква
Црквата "Света Тројца" во Радовиш Македонија, (на половина пат помеѓу
Повеќе...







Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca