EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Почетна > Струмица и околија > Плоштад Гоце Делчев Испрати на својот пријател

3.0 MB

Плоштад Гоце Делчев


Плоштадот Гоце Делчев се наоѓа во центарот на градот Струмица, Македонија. Плоштадот бил изграден во 1971 година. При изградбата на плоштадот биле урнати неколку објекти од барокна и неокласична архитектура. На плоштадот се наоѓа споменик на револуционерот Гоце Делчев, кој бил изграден во 1976 година.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca