EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Почетна > Штип и околија > Баргала Антички Град Испрати на својот пријател


Баргала Антички Град


Градот Баргала, доцноантички град во Македонија, односно археолошкиот локалитет, е лоциран на 12 километри североисточно од градот Штип. Се претпоставува дека тврдината Баргала е изградена помеѓу 4-от и 6-от век. Благодарение на Археолошките ископнини, денеска можеме да видиме басзилика, резервоар за вода, импресивна порта и инфраструктуpa.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca