EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


    Назад во - Скулптури (Лиен Камен)  

Александар Македонски (Велики)


Зголемија сликата
Број на продуктот: #253
Тежина: 2.5 Кг.
Димензии: Ширина: 15.2 см Висина: 50 см Д: 8.9 см


Со околу 40,000 агресивна војска, Александар ја покори Азија и со неколку брилијантни битки го поразува Персијскиот Крал Дариус III, превземајќи ја целата негова земја и сопственост. Продолжувајки ја неговата визија се борел уште седум години водејки ја неговата армија во Русија и конечно до Индија. Како резултат од неговото освојување, отвора нови патишта кој носат големо пространство под контрола на Македонците.

Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca