EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


    Назад во - Сувенири  

Македонско сонце (Ѕвездата од Кутлеш)


Зголемија сликата
Број на продуктот: #801
Тежина: 500 гр
Димензии: Ширина: 25.5 см Висина: 25.5 см


Out of STOCK. Македонско сонце и Ѕвездата од Кутлеш. Дрвена основа декорирана со Македонското Сонце со 16 зраци. Македонското Сонце е национален Македонски Кралски симбол на Филип (втори) Македонски, Александар Македонски (Велики) и Македонското античко кралство (империја). Овој антички Македонски симбол е исто така познат како Македонска ѕвезда, Македонско сонце и Ѕвездата од Кутлеш (Ѕвездата од Вергина).

Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca