EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


    Назад во - Скулптури (Лиен Камен)  

Македонски Кралски Симбол (Македонско Сонце) мал примерок


Зголемија сликата
Број на продуктот: #074
Тежина: 0.9 Кг.
Димензии: Дијаметар: 18.5 см Длабочина: 1.27 см


Македонското Сонце со 16 зраци е национален Македонски Кралски симбол на Филип (втори) Македонски, Александар Македонски (Велики) и Македонското античко кралство (империја). Овој антички Македонски симбол е исто така познат како Македонска ѕвезда, Македонско сонце и Ѕвездата од Кутлеш (Ѕвездата од Вергина).

Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca