EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


    Назад во - Скулптури (Лиен Камен)  

Александар саркофаг (детал)


Зголемија сликата
Број на продуктот: #039
Тежина: 4 Кг.
Димензии: Ширина: 43.2 см Висина:34.29 см Д: 3.81 см


Ова е детал од саркофагот Александар кој сега се наоѓа во Археолошкиот Музеј во Истамбул. На еден од Саркофазите Македонците и Персијците заедно ловат диви животни со помош на кучиња, а на останатите Македонците и Персијците се борат едни против други. Овде Скулпторот го претставил Александар Македонски како го јава неговиот коњ Букефал борејки се против Персијски војник.

Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca