EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


    Назад во - Скулптури (Лиен Камен)  

Филип Македонски го јава својот коњ (плоча)


Зголемија сликата
Број на продуктот: #036
Тежина: 8 Кг.
Димензии: Ширина: 40.6 см Висина: 55.9 см Д: 7.62 см


Филип Македонски татко на Александар Македонски и создавач на моќните Македонски фаланги кој подоцна ја освоија Персијската империја. Филип е тој што ги воздигна Македонците како водечка нација во Европа, откога ги совлада сите негови соседи кој ги спојува кон Македонија. Тој ги поразува: Илиријците, Тракијците, Грците, Скатици и Трибалите.

Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca