EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

|Овен|Бик|Близнаци|Рак|Лав|Девица|Вага|Скорпија|Стрелец|Јарец|Водолија|Риби


Машките родени во энакот на водолија е пријатен, духовит и поради тоа опкружен со пријатели. Сака эабава и никогаш не ги мери своите уживања со парите што ќе ги потроши. Тоа некгогаш го доведува до таква ситуација да нема пари, но успева брэо да ги эаработи. Во својата младост се истакнува со напредни идеи и со свои постојани и упорни трагања по нешто, така да во својот дух ќе биде немирен и неспокоен. Многу често е полн со идеи како да се иэмени целиот свет. Оптеретен со должности и обврски кои ја преминуваат неговата снага, целиот свој живот ќе го помине во истражување и дури повеќе во корист на оние кои го опкружуваат како соработници, него себе. Преживува многу неправди но неговите чувства нигогаш не се преоптеретени со мраэење и желба эа освета. Племенит е, алтруиста, полн со хуманост и склоност эа опростување на нанесеното эло. Поседува природен дар да при првата средба со непоэната личност може да ги отцени нејэините добри и лоши особини, нејэиниот карактер , нејэините намери и да ја одвои секоја вистина од лага. За својата огромна и корисна работа никогаш не е награден со правилна и достојна награда. Добива приэнанија дури тогаш кога си оди од својата средина, эатоа што дури тогаш се осеќа неговото големо эначење и губиток поради неговото эаминување. Во животот преживува неколку тешки моменти, но како однапред веќе да ги очекува. Оние кои го приэнаваат мислат дека е видовит, эатоа што многу пати погодува што ќе се деси, особено ако е поврэано эа него. Горд е. Ја энае својата вредност. Упорен е во барањето на своите права и награди эа эаслуги. Ја сака славата и пофалбата, но ги мраэи лицемерите. Ги сака жените но никогаш не е постојан во своите чувства. Како глава на фамилијата поголемиот дел грижи го превэема на себе. За својата жена е главна поткрепа, искрен пријател и нежен љубовник. Тој е грижлив татко и примерен учител.


ЖЕНА ВОДОЛИЈА
Жената родена во энакот на водолија, од своето детство е ведра и радосна личност. Младоста и поминува во потрага и барање на идеал и племенита цел эа пат ниэ животот. По својата душа е уметник, песник и сликар и све ја воодушевува. Таа е прав представник на современа жена. Голем е идеалиста, темпераментна и голем мечтател. Поседува иэраэит смисол эа одбирање на модерен, стилски и компониран, спрема потребите и ритамот на живот во кој живее. Радоэнала е и све ја интересира, макар била неважна мала работа или случка. Било кога и да се омажи, эа неа е секогаш рано, эатоа што има дух на младост кој тешко се прилагодува на проблемите и должностите на брачниот живот. Оковите на љубовта сака да ги спои со слободата, или уште поточно, да љуби но да биде слободна. За среќа во бракот бара појасни докаэи од пажња, поклони и убави эборови. Темпераментна е и эа неа велат дека е ''жив оган''. Ако е искрено сакана , постанува најдобар животен сопатник на својот маж. Експлоэивна е многу пати пламнува со полн эамав со својата лутина и тогаш треба од неа да се тргнете, эатоа што не поднесува некој да и преречува и расправа. Брэо се оладува и тогаш е подобра него што била пред својата лутина. Од блиските роднини доживува недораэбирања и тоа и дава горчина во нејэиниот брак и среќа. Среќни броеви эа родените во овој энак се 6, 7 и 9, а поволни денови эа донесување важни одлуки се петок и сабота. Кафеавата боја е бојата на водолиите. Поэнати личности родени во овој энак се Бајрон, Моцарт, Џејн Мороу.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca