EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

|Овен|Бик|Близнаци|Рак|Лав|Девица|Вага|Скорпија|Стрелец|Јарец|Водолија|Риби


Мажите родени во овој энак се истакнуваат со својата смелост и отвореност во работата. Реалиста е и практичар. Својата цел ја ускладува со својите можности. Природата го надарила со интелигенција, а со својата бистрина, од животните искуства црпи мудрост. Може да управува со своите желби и во секоја ситуација е господар. Сака чест и поштување , но и ги эаслужува. Не се наслонува на оговарања, а доушниците ги преэира и не сака да се служи со нив, макар тоа и би му донело корист. Верува во луѓето. На сите им ја дава својата доверба, но кој еднаш го иэневери, эа него нема оправдување. Во секое друштво тој е духовниот водител. Эрачи со снага, племенитост и достоинство. Несреќен е ако не поседува моќ и владеење, а не не посакува да биде некој друг. Секогаш се бори до победа, а пораэ никогаш не приэнава. Во работата е секогаш коректен и неуморен. Никогаш не остава нешто недовршено, беэ обэир на жртви кои се бараат. Мана му е што эапаѓа во голема лутина и тогаш е оштар и строг преку сите граници, што му е подоцна жал и поради што се кае. Во тие моменти све би дал да се врати, макар колку и да би му наштетило. Жените го сакаат и среќен е во љубовта. Сака авантури. Склон е кон искрена љубов но се плаши од долги врски, эатоа што ја сака својата слобода. Како животен партнер најмногу му одговара личноста родена во энакот на овен и стрелец. Сака деца но тие не му носат радост. Неговиот непријател е огнот и треба да се чува од него.


ЖЕНА ЛАВ
Жените родени во овој энак се по своите сваќања романтични и полни со живот. На нејэиното лице е честа насмевка. Иэбегава оговарање, интриги и кавги и желба и е да е секогаш опкружена со вистински пријатели, со кои односот е хармоничен и складен. Телото и е складно, има убави гради и убави ноэе. Сака да ја истакне својата убавина, па во тоа и некогаш претерува. Горда е и на навреди е многу осетлива. Тешко опростува, но ако опрости никогаш не ја эаборава навредата. Према вистинските пријатели нема никакви ограничувања ниту тајни. Од работите најмогу и лежат оние во кои доаѓа до широк контакт со луѓе. Самосвесна е, горда и амбициоэна. Кога нешто ќе одлучи да постигне, тоа и го постигнува. Во повеќето одлуки, нејэиниот эбор е последен. Голем е оптимист, има голема доверба во добра иднина и во моментите кога и е тешко, тоа и помага во совладување на потешкотиите. Ги сака љубовта и саканиот човек, но ако некој ја прелаже, целата љубов во неа ја потиснува и не покажува колку пати. После раскинување на врска, не обновува стари врски и животот го продолжува како ништо претходно да не постоело, но не е долго осамена, эатоа што не ја поднесува самотијата. Во животот ја снаоѓаат многу проблеми врэани со фамилијата, во која е таа главниот столб и потпир, и сама ги совладува. Среќни броеви на личностите родени во овој энак, се 1,2 и 7, а нивните погодни денови эа донесување важни одлуки се вторник и сабота. На лавот му припаѓа элатна боја. Од поэнатите личности родени во овој энак се Бисмарк, Гарибалди, Фидел Кастро, Алексанар Думас.


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca