EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШЈАБОЛКНИЦА
веселба; расцветана јаболкница - осиромашување / среќа; стебло без плод - болест.

ЈАБОЛКО
јаболко на стебло - ќе стекнете многу пријатели; ако берете јаболка - некоја работа во скоро време ќе ви биде крунисана со успех; ако гледате како паѓаат јаболка од дрво - крај на една љубов; свежо и сочно јаболко - љубовна авантура; акојадете киселојаболко - опасност; акојадете зрело јаболко - ќе уживате во љубовта, свадба; гнило јаболко - штета; ако подарите јаболко - среќа.

ЈАБОЛКОВА РАКИЈА
пријатно расположение, забава во пријатно друштво.

ЈАВАЊЕ
ќе земете друга жена/маж; ако јавате, а не се поместувате од место - невозвратена љубов; ако паднете од коњ при јавање - несеќа.

ЈАВНА КУЌА
срамота; ако се наоѓате во јавна куќа - заработувачка.

ЈАВОР
пријатен живот.

ЈАГЛЕН
среќа и радост / смрт или несреќа; ако гори - радосен настан / некој ви поставува стапица; ако е врел - некој многу ве сака / лицето со кое сте се смириле смислува нова глупост.

ЈАГНЕ
ќе бидете исплашени; јагне што пасе - голема опасност; ако убиете или заколете јагне - големи грижи и неволји; ако гледате како скокаат јагниња - вашите непријатели ќе се веселат.

ЈАГОТКА
ако берете јаготки - незадоволство, големи тешкотии, смртен случај; црвени јаготки - остварување на желбите; црни јаготки - ве очекува болка; ако јадете јаготки - несогласувања со домашните; ако најдете јаготки - голема добивка; ако баратејаготки - нецријатности; ако купувате јаготки - судење; ако расфрлувате јаготки - несреќа; кисели јаготки - разочарување; незрели јаготки - прерана веселба.

ЈАГУАР
ако сонувате јагуар - тоа е добар предзнак, а може да значи и дека сте омилени во својата околина.

ЈАГУЛА
интриги, лажни пријатели; ако извадите јагула од вода - болниот ќе оздрави, а на здравиот му претстои нешто пријатно; ако ви се лизне од рацете - ќе ви пропадне некоја работа; јагула што плива - ве очекува далечен пат; ако јадете јагула - пријатни вести, корист; многу јагули - успех во работата.

ЈАДЕЖ
грижи и понижување.

ЈАДЕЊЕ
ако подготвуватејадење - немаштија; ако го принесувате на маса - штета; ако давате некому јадење - благосостојба; ако јадете сами - здравје; ако јадете во друштво - свадба; ако јадете печено месо - успех и добивка; ако јадете варено месо - лоши вести / озборување; сиромашна порција на јадење - неочекувана радост; ако јадете и седите на под - ќе се налутите; ако јадете врело јадење - ви претстои печалбарство.

ЈАЖЕ
немир, кавга.

ЈАЗИК
опасност; исплазен јазик - озборување; ако си го гризнете јазикот - смртен случај.

ЈАЗОВЕЦ
ќе ве надмудрат; ако ловите јазовец - селидба.

ЈАЗОЛ
ако врзувате јазол - ќе имате непријатности; ако одврзувате јазол - успех, благодарение наупорноста; ако исечете јазол - ќе стекнете нова позиција; ако не можете да одврзете јазол - ве очекува потполн неуспех во некој потфат.

ЈАЈЦЕ
изобилство, благосостојба; скршено јајце - непријатности; расипано јајце - озборување; ако купувате јајца - ве очекува разочарување поради неостварување на плановите; ако јадете јајце - среќна веридба, голема среќа во љубовта; ако земете јајце од гнездо - брак со вдовец/вдовица или разведен човек/жена со деца; ако гледаде јајце како паѓа - озборување; ако бојадисувате јајца - препреки во работата.

ЈАМА
ако паднете во јама - кавга, болест; ако видите јама - несреќа; ако копате јама - ќе се задолжите; длабока јама - болест; плитка јама - штета.

ЈАМКА
ако врзете јамка - ќе ви успее некој тежок потфат.

ЈАНТАР
ќе добиете подарок; накит одјантар - ќе запознаете лоши жени.

ЈАНУАРИ
ќе најдете млад пријател или млада пријателка.

ЈАРЕМ
ве очекува макотрпна работа од која нема да имате многу корист.

ЈАРЕЦ
средба со тврдоглав противник / не играјте игри на среќа; јарец со големи рогови - некој ќе ве заплашува, но можен е и усцех ако ги искористите сите свои можности; акојавате најарец - цреземате премногу одговорности врз себе, тоа може да ви наштети; ако ве удри јарец - среќа; ако колете јарец - многу сте свирепи; ако јадете месо од јарец - ве очекува голем напор; ако ве бркајарец - кавга со претпоставените / срамота.

ЈАСЛИ
полни јасли - добивка; цразни јасли - некој ќе ви остане должен.

ЈАСМИН
доаѓање на саканото лице; ако мирисате јасмин - ќе уживате во љубовта; ако берете јасмин - среќен брак.

ЈАСТОГ
задоволство.

ЈАСТРЕБ
загуба во игри на среќа.

ЈАТАГАН
жалост.

ЈАХТА
ќе се запознаете со некој кој ќе ви направи големи услуги.

ЈАЧМЕН
пријатен живот; ако јадете јачмен - здравје.

ЈЕЗУИТ
некој добро ќе ве надигра.

ЈОРГАН
неостварени желби / смрт.

ЈОРГОВАН
ве очекуваат цријатни моменти во блиска иднина; ако мирисате јоргован - љубовни средби; ако берете јоргован - ќе направите некое срамно дело; ако се китите со јоргован - ќе ви се смее околината; ако купувате јоргован - неуспешен потфат.

ЈУЛИ
средба со добри пријатели.

ЈУНАК
внимавајте некој да не ве надигра; ако се правитејунак - оцасност.

ЈУНИ
вардете се од вода.на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca