EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШЕВАНГЕЛИЕ
Ќе добиете добар совет.

ЕДЕН (БРОЈ)
Среќа.

ЕДИНАЕСЕТ (БРОЈ)
Среќа.

ЕДРИЛИЦА
Ве очекува голема радост.

ЕДРО
Ве очекува патување; ако е ново – несреќа на брод или болест на некое блиско лице; скинато едро - опасност.

ЕЖ
Среќа во фамилијата; ако го допирате - тешкотии; ако го убиете – ќе ги совладате непријателите.

ЕЗЕРО
Наследство; ако е матно – зло и губиток; ако се возите по мирно езеро - благосостојба; езеро полно со риби - благосостојба; разбрането езеро - успех.

ЕКСПЕДИЦИЈА
Ќе донесете некоја важна одлука.

ЕКСПЕРИМЕНТИРАЊЕ
Вашиот труд на крај ќе се исплати.

ЕКСПЛОЗИЈА
Непријатно изненадување; експлозија со оган – голем успех и добиток.

ЕЛЕКТРИЧА СТРУЈА
Среќа во љубовта.

ЕЛЕКТРИЧНО СВЕТЛО
Опасност.

ЕЛЕН
Кај жените - среќа; ако трча – успех во работата; ако убиете елен - губиток; многу елени - гости; елен без рогови – срамота; елен со многу големи рогови – ќе бидеш лут.

ЕЛКА
Гости.

ЕПОЛЕТИ
Препреки и јад; ако ги најдете – посебна чест.

ЕРГЕЛЕ
Богатство.

ЕРЕБИЦА
Среќа во љубовта; гости; ако ловите еребица - некој се обидува да ве надмудри.

ЕРУПЦИЈА (НА ВУКАН)
Радосно изненадување.

ЕСЕН
Болест или смртен случај во фамилијата.

ЕСКИМ
Ако видите еским – некој ве лаже; ако сте вие еским - осаменост.на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca