EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШУБИВАЊЕ
- ако убивате некого на сон - голема опасност, пазете се од себе; ако вие сте убиени - штета, болест; ако видите убиен човек - проблеми.

УБИЕЦ
- ако видите убиец - долг живот.

УБИСТВО
- ако чуете за некое убиство или присуствувате на уби- ство - несреќа, страв.

УВЕРТИРА
- ако слушате увертира - ќе ви се исполнат очекувањата.

УВО
- ќе ви измамат некоја тајна; ако ве боли уво - неповолни новости.

УДАР
- ако удирате нешто или некого - ве очекуваат големи на- пори; ако ве удрат - срам.

УЖАС
- ако доживеете ужас - пожар, кражба или некоја друга незгода дома.

УЗБУНА види - ТРЕВОГА


УЖИВАЊЕ
- ако уживате на сон - успех на сите подрачја.

УЗДА
ќе ве опоменат поради некоја глупост.

УКОР
ако некого укорите - не можат сите да се однесуваат како што сакате вие; ако ве укорат - непријатности.

УКРАС
- среќен брак.

УКРАСУВАЊЕ
вашите желби веројатно ќе бидат остварени.

УЛИЦА
- ако се шетате по улица - ќе склопите ново познанство.

УМИРАЊЕ
ако се сонувате мртви - ќе доживеете длабока старост; ако гледате како некој умира - заминување на драго лице; ако умирате - патување, промена на околината; ако умрете, па оживеете - гржи.

УНИВЕРЗИТЕТ
ќе биде подобро ако се усовршите во работата.

УНИФОРМА
- углед и чест; ако носите униформа - се прикажувате по- добри отколку што сте; искината униформа - неуспех.

УРИНА
веселба; ако пиете урина - добро здравје; ако вршите нужда - загуба; матна урина - болест.

УРМА
љубов; ако јадете урми - ќе бидете сакани; ако подарувате урми - наскоро со некого ќе бидете во љубов; ако најдете урми - радувајте се на средбата која следи со една стара љубов; ако берете урми - обесчестување; горки урми - венчавање.

УРНА
смрт на некое блиско лице.

УРНАТИНИ
- голема тага, страв од финансиска загуба.

УСНА ХРАМОНИКА
ќе уживате во ситни задоволства.

УСНИ
- свежи, румени усни - среќа во љубовта; бледи, бескрвни усни - разочарување во љубовта; усни кои мамат бакнеж - ќе ви се исполнат тајните желби.

УСТА
преголема уста - незадоволство; полна уста - задоволство; ако ве боли устата - голема непријатност.

УТЕХА
ако се утешите на сон - имате големи пријатели; ако не можете да се утешите - ќе добиете помош во неволја.

УТРО
- се наоѓате на почетокот на некој потфат кој ќе ви успее ако бидете разумни и внимателни; убаво утро - надежите ќе ви се исполнат; дождливо утро - кавги и жалост.

УЦЕНА
- ако уценувате некого - незадоволство во работата.

УЧЕНИК
- веселба со децата; ако сте возрасни, а се сонувате како ученик - неуспех во работата поради вашата неумешност.

УЧЕЊЕ
неочекувани, добри вести; ако ве учат да играте - ќе бидете пофалени.

УЧИЛИШТЕ
- среќа; ако одите на училиште - непредвидено задовол- ство; училиште полно со деца - грижи.

УЧИЛИШНА ЗАДАЧА
- во работата ќе наидете на непредвидени тешкотии.

УЧИЛИШНО ЅВОНО
- проверете дали се сте направиле за да ви успее потфатот.

УЧИЛИШНА КЛУПА
- ако седите на училишна клупа - некоја задача не сте ја ивршиле како што треба.

УЧИЛИШНА ТАБЛА
- ќе влезете во долгови.

УЧИТЕЛ
- лекомисленоста ќе ве упропасти; ако разговарате со не- го - ситуацијата ќе ви се среди.

УЧИТЕЛКА
- некој ќе ви помогне во неволја.на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca