English



Скопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШ



НАВЕДНУВАЊЕ
ако вие се наведнувате - ќе бидете понижени; ако драг се наведнува - ќе ве почитуваат.

НАВРЕДА
ако на сон ве навредат - ќе бидете пофалени.

НАГРАДА
ако ја примате - добивка, успех во работата; ако ја дахате - чувајте се од лоши луѓе.

НАДГРОБЕН ГОВОР
некој ќе ве утеши.

НАДГРОБЕН НАТПИС
ако го прочитате - загуба.

НАДГРОБЕН СПОМЕНИК
жалост.

НАДЕЖ
ако на сон се надевате на нешто - ќе изгубите пари.

НАДЗОРНИК
голема среќа.

НАДНИЦА
ако ја примате - едно лице не ја заслужува вашата накпонетост; ако ја исплаќате - добра работа.

НАДНИЧАР
ако се сонувате како надничар - работата ќе ви претставува задоволство; ако вработувате надничари - добра работа; ако ги гледате како работат - ќе бидете наклеветени.

НАДРИЛЕКАР
среќно ќе се извлечете од некоја опасност; ако ве лечи - ќе бидете оштетени поради глупост.

НАЕМНИНА
ако плаќате наемнина - доаѓаат тешки времиња.

НАЈДЕНЧЕ
ќе ве изневери некое лице кое го сакате.

НАКИТ
среќа; ако купувате накит - долгови; ако добиете накит - ќе ве намамат на нечесна работа; ако подарувате накит - среќа во работата; ако се китите со накит - размислувате за некои празни работи; ако изгубите накит - загуба; ако најдете накит - бидете штедливи.

НАКОВАЛНА
пари; ако ковате на наковална - ве очекуваат многу успеси; ако носите наковална - бескорисна, залудна работа; ако скршите наковална - голема несреќа.

НАЛОГ
ако примате налог - ќе добиете писмо што ќе ве израдува; ако давате налог - не ве сакаат поради вашите постапки.

НАМЕТКА
ако ја носите - ќе добиете пари преку посредник; ако ја држите в рака - финансиски проблеми.

НАМИГНУВАЊЕ
ќе израдувате некого.

НАОЃАЊЕ
ако најдете нешто - добивка / непријатности.

НАПАД
ако сте нападнати - грижи / внимавајте на непријателите / не мешајте се во туѓи работи; ако го одбиете нападот - грижи; ако подлегнете на нападот - попуштете додека не биде доцна.

НАПРСТОК
ве очекува напорна работа и кавга; сребрен напрс ок - среќа, среќен брак.

НАРАМЕНИЦИ
ако ги носите - доброто расположение нема да ве напушти.

НАРКОЗА
ако сонувате деке сте под наркоза - желбите нема да ви се исполнат.

НАРЦИС (ЦВЕТ)
неверство.

НАСИП
препреки; ако работите на насип - успех во работата; ко го рушите - единствено сами можете да си помогнете; акo одите по насип - доаѓаат безгрижни денови.

НАСЛЕДСТВО
ќе ве одминат некои големи грижи; ако го потрошите - освета; ако се одречете од наследство - сиромаштија.

НАСТАВНИК
вниманието на околината е насочено кон вашата работа.

НАСТИНКА
ако на сон имате настинка - желбите ви се претерани и нема да ви се исполнат.

НАТПРЕВАР
финансиска добивка.

НЕБО
бистро, сино небо - ве очекуваат поволни настани во блиска иднина; тмурно, наоблачено небо - непријатности, болест; небо со ѕвезди - богато наследство.

НЕВЕРСТВО
некој ќе ве изневери.

НЕВЕСТА
ќе основате семејство, а ако го имате, долго и среќно ќе живеете со него.

НЕВЕШТ
ако сте невешт во некоја работа - болест.

НЕВИДЛИВОСТ
ако сте невидливи - празни надевања; ако некој или нешто е невидливо - некои настани ќе ве збунат и ќе ве вознемират.

НЕВОЛЈА
ако западнете во неволја - лесна болест.

НЕВРЕМЕ
се ќе заврши добро.

НЕДЕЛА
среќа во семејството / мирна старост.

НЕЖЕНЕТ ЧОВЕК/ЖЕНА
многу ќе се досадувате.

НЕЖНОСТ
непријатности.

НЕМ ЧОВЕК
ако видите нем човек - углед и почит; ако сте вие неми - срцева болест.

НЕМИЛОСРДНОСТ
ако сте немилосрдни - бидете повнимателни спрема околината; ако е некој немилосрден кон вас - ќе бидете ценети од околината.

НЕПРИЈАТЕЛ
омраза; ако го победите непријателот - ќе избегнете големи непријатности; ако го бакнете непријателот - ќе се смирите со некого; ако му подлегнете на непријателот - ќе изгубите добра работа.

НЕРОДНА ГОДИНА
пропаднати надежи.

НЕСВЕСТИЦА
ако некој паѓа во несвест - непознати луѓе ќе ви направат доброчинство; ако вие паднете во несвест - ќе го изгубите наследството што сте го очекувале.

НЕСЛОГА
веридба.

НЕСРЕЌА
ако доживеете несреќа - ќе најдете утеха.

НЕТРПЕЛИВОСТ
ако на сон сте нетрпеливи - најаве се препорачува да бидете поумерени.

НЕУСПЕХ
ако на сон доживеете некој неуспех - добро здравје.

НИВА
зелена нива - среќа; запуштена нива - лага; ако работите на нива - веселба; ако гледате како други работат - ќе бидете посрамени.

НИМФА
ќе се вљубите; ако ви бега - љубовта нема да ви биде возвратена; ако ја гледате како игра - ќе имате несогласувања со лицето кое го сакате.

НИШАЛКА
несигурност / краткотрајна среќа; ако седите на нишалка - ви претстои пријатно патување.

НОВОГОДИШНА ЕЛКА
среќа во семејството.

НОВОГОДИШНИ ПОДАРОЦИ
ако гидавате - ќеја усреќите својата околина; ако ги примате - омилени сте во својата околина.

НОВОРОДЕНЧЕ
семејна среќа; ако сонувате дека имате ваше новороденче; желбата ќе ви се исполни.

НОВОСТ
ако чуете на сон некаква новост - ќе добиете вести од некоја далечна земја / промени во животот.

НОГА
ако на сон ве боли ногата - болест; ако ја изгубите ногата - ќе останете без добар пријател; акоја скршите ногата - понижување; отечена нога - загуба; тенки нозе - предавство; ранета нога - несреќа; дрвена нога - лага; ако видите нога одвоена од тело - тешка болест или смрт; убави нозе - караница; ако ги миете нозете - болест / патување. (види - ПЕТИЦА)

НОЕМВРИ
кавга со роднините.

НОЖ
одите директно во неизбежна опасност; ако најдете нож или ако го кренете од земја - никому не ги кажувајте своите намери; ако купите нож - на лесен начин ќе стекнете добивка; ако добиете нож - се наоѓате во заплеткана ситуација со многу непријатности за вас; голем нож - грижи; мал нож - кавга; 'рѓосан нож - опасност; ако острите нож - караница, која може да доведе до судски спор; ако се исечете со нож - жалост; џепно ноже - непријатности; ако се браните од нешто со нож - успехот во потфатот ви е сигурен.

НОЖИЦИ
ако ги видите - среќа; ако сечете со ножици - неочекувана добивка / не слушајте секакви совети; златни ножици - благосостојба; ако ги острите - кавги.

НОЈ
непријатности.

НОКТИ
штета.

НОС
ве очекува лесна болест; голем нос - признание и добивка; мал нос - ќе ви биде нанесена неправда; два носа - препрека; крвавење од нос - среќа; ако останете без нос - неверство, навреда.

НОСАЧ
загуба, неуспех во работата; ако ви помага - ќе добиете искрена пријателска помош.

НОСЕЊЕ
ако носите нешто - ве очекуваат тешкотии во работата, кои ќе бидат дотолку поголеми доколку е потешко она што го носите.

НОСИЛКА
несреќа; ако лежите на носилка - здравје; многу носилки - голема несреќа.

НОСОРОГ
некој ќе ве излаже.

НОТИ
остварени надежи, радост.

НОЌ
светла ноќ - долг живот / веселба; мрачна ноќ - нејасна иднина; бурна ноќ - загуба; ако лутате низ ноќ - ќе немате излез од тешкотиите / ќе ве обземе бес.

НОЌЕН ЧУВАР
чувајте се од крадци; ако го чуете како зборува - осигурајте си го имотот.

НОЌНА ПТИЦА
страв; ако лета - загуба; ако се огласи; смртен случај.

НОШНИЦА
зголемување на семејството.

НУЖДА
среќа, оздравуваље.

НУЖНИК
некој од вашето семејство не ве сака.

НУЛА
немаштија; многу нули - лажни надежи; ако пишувате нули - неуспех; ако бришете нули - проблемот ќе биде решен.

НУРКАЊЕ
ако гледате како други нуркаат - пазете се од лаги; ако вие нуркате - остварување на целта, но со големи напори.



на почеток






Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca