EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШДАБ
Среќен и долг живот; сув даб - болест; ако го исечете - храброст.

ДАВЕЊЕ
Ако вие се давите во вода – здравје; ако се давите во блато – незгода; ако гледате како некој се дави – некој ќе ви го загорчи животот.

ДАТУМ
Ако видите датум – губиток во куќата; ако вие напишете некој датум – паричен добиток.

ДВОБОЈ
Кавга; ако сте вие ранет во двобој - губиток.

ДВОГЛЕД
Исполнување на желбите; ако некој ве гледа низ двоглед - некој ќе ве гони.

ДВОПЕК
Добивка.

ДВОРЕЦ
Посебен издаток; ако вие го градите – здравје во фамилијата.

ДВОР
Голема чест; ако го чистите – ќе западнеш во кавга.

ДВОРСКА БУДАЛА
Ќе се посрамотиш.

ДЕБЕЛИНА
Чест; ако сонувате дебели луѓе - опасност.

ДЕВЕТ
Среќа; ако жена сонува деветка - желба за дете; ако маж сонува деветка - желба за семејство.

ДЕВОЈКА
Веселба; девојка во друштво – ново познанство; ако ја бакнеш – среќа и радост.

ДЕДО
Ќе имаш долг живот.

ДЕЗЕРТЕР
Размисли за своите намери.

ДЕЛКАЊЕ ДРВО ИЛИ КАМЕН
Задоволство.

ДЕЛФИН
Болест на некое драго лице.

ДЕТЕ
Среќа; дете што трча – ново познанство; дете во лулка - радост во семејството; дете што си игра - среќа во бракот; дете што плаче - ќе доживеете срам; ако го храните - семејни грижи.

ДЕТЕКТИВ
Штета во домот; пазете се да не ви украдат нешто.

ДЕТЕЛИНА
Среќа; поле со детелина - излез од финансиска криза.

ДИВА ПАТКА
Ќе се разочарате.

ДИВА СВИЊА
Големи непријатности во работата.

ДИВИ ЖИВОТНИ (ДИВЕЧ)
Чувај се од несреќа; ако вие ловите - среќа.

ДИВОКОЗА
Бидете претпазливи.

ДИЈАМАНТ
Чувај го она што го имаш да не го изгубиш; ако имаш дијамант – ќе настрадаш поради својата добрина; ако најдеш дијамант – големо изненадување.

ДИНАМИТ
Опасност.

ДИЊА
Ќе доживеете срамота; ако ја јадете - жалост.

ДИРЕКТОР
Исполнување на желбите.

ДОАЃАЊЕ
Ако доаѓа некој роднина - кавга; ако доаѓа пријател - голема веселба.

ДОБИВКА
Ако добиете добивка на среќа – среќа во женидба.

ДОВИКУВАЊЕ
Болест; ако чуете како ве довикуваат – имате недовршени работи.

ДОГОВАРАЊЕ
Пазете се од лаги.

ДОЕЊЕ
Радосни вести; ако видиш доилка – на вашите деца им претстои опасност.

ДОЖД
Верност; дожд со грмотевици – штета; ако дождот ве намокри - жалост.

ДОЖДОВНИК
Животна радост.

ДОИЛКА
Грижи и непријатности.

ДОЛ
Опасност; ако го преминувате – бидете внимателни; ако паднете во дол - ќе избегнете некоја опасност; дол полн со вода – болест.

ДОЛАРИ
Среќа во работата.

ДОЛГОВИ
Ќе го промените местото на живеење; ако ги исплатите - болест; ако направите долгови - кавга.

ДОЛИНА
Радост; пуста долина – грижи; ако бидеш во долина – чувај се од несреќа.

ДОМАЌИНКА
Непријатности; болна домаќинка - несреќа.

ДОМАШНИ ЖИВОТНИ
Среќа во фамилијата.

ДОМИНО (ИГРА)
Непријатности; ако сте во игра – не лажете.

ДРАГОЦЕНОСТИ
Те чека среќа.

ДРВА
Богатство; расфрлени дрва – кавга; ако собирате дрва – кавга; ако сам сечете дрва – ќе бидете почитувани; ако обработувате дрво – ќе ги совладаш непријателите; расцветано дрво – радост; зелено дрво – чест и пријателство; плодно дрво – среќа; старо дрво – брзо ќе остарееш; дрво во шума – пријател на висок положај.

> ДРВЕНИ ЧЕВЛИ
Издржливост.

ДРВОДЕЛЕЦ
Ќе постигнеш важност со својата работа.

ДРВОРЕД
Ќе добиете помош од одговорно лице.

ДУДИНКА
Успех; ако јадеш – неочекуван добиток.

ДУКАТИ
Добро; ако добиете дукати – исполнување на плановите; ако слушате како ѕвецкаат – богатство; ако најдете дукати – ќе стекнете добри пријатели; ако плаќате со дукати – длабока старост.

ДУЊА
Чувај се од непријатели; ако берете дуњи - успех.

ДУПКА
Ќе се посрамотиш; ако паднете во дупка - болест; ако ѕиркате низ дупка - ќе доживеете срам.

ДУЌАН
Трошоци; ако влегувате во дуќан - ќе потрошите многу пари; ако го заклучувате дуќанот - деловен неуспех; aко поминувате покрај дуќан - ќе одолеете на некое искушение; ако не сакаат да ве послужат во дуќан - болест.

ДУХ
Неспокојство; ако го фатите – добиток; ако некој дух ве посети – ви претстојуваат среќни денови; духови бели – немир; шарени – штета; црн дух - смртен случај.

ДУШЕК
Богатство.

на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca