EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШВАГА
Работа со суд, добивка, неизвесност.

ВАГОН
Нема потполно да успеете; ако паднете од вагон - излез од неизвесноста.

ВАЗНА
Весело изненадување; ако ја правите – ке бидете наградени; ако ја добиете како подарок - деловен успех; ако скршите вазна - бес.

ВАЛЈАК
После некои непријатности следува задоволство.

ВАЛЦЕР
Ако играте валцер - љубовна изјава; ако гледате како други играат валцер - невозвратена љубов.

ВАМПИР
Некој непријател ве лаже; ако ве дави - болест, незадоволство.

ВАНИЛА
Ќе стигнете во високо друштво.

ВАРИВО
Со штедење ќе постигнете благосостојба.

ВДОВЕЦ/ВДОВИЦА
Пријатно познанство; успех на работа и добри вести; ако се сонувате како вдовец/вдовица - радувајте му се на она што ве очекува.

ВЕДРО
Ведро полно, добивка; ведро со вино - радост; празно ведро - кавга и нецријателство или ќе бидете ограбени и ќе знаете кој е крадецот.

ВЕЃИ
Радост и задоволство; густи веѓи, имаш моќен заштитник; ретки веѓи и убави, забава и радост.

ВЕЗ
Ако на сон везете или видите вез - ќе бидете награден.

ВЕЛОСИПЕД
Домашна кавга.

ВЕНЕЦ
Венец зелен, свадба; венец црвен, љубов; ако плетете венец - радосна иднина; ако носите венец на нечиј гроб - неисполнети надежи / наследство; ако носите венец на глава - клеветење; венец од цвеќе - љубовни грижи; златен венец - ве очекува у6ав живот; ако девојка сонува венец - има верна љубов.

ВЕНТИЛ
Ќе се ослободите од некои непријатности.

ВЕНЧАВАЊЕ
Среќа во бракот.

ВЕПАР
Ако трча - ќе избегнете некоја опасност; ако убиете вепар - ви претстои опасна авантура; ако уловите вепар - радост.

ВЕРВЕРИЦА
Среќа; ако ја гледате како јаде - среќа во семејниот круг; ако ве гризне - зло.

ВЕРГЛ
Досадно друштво; ако вие свирите на вергл - ве очекува пријатно познанство.

ВЕРМУТ
Грижи.

BEPHИК
Некои пречки ќе бидат преминати.

ВЕСЕЛБА
Весело друштво, препреки; ако си весел, неправди.

ВЕСЛАЊЕ
Работа без признание.

ВЕСЛО
Кратко патување, радост.

ВЕСНИЦИ
Ако читате весници - ќе чуете добри вести; .

ВЕСТИ
Ако слушнете вести - болест.

ВЕТАР
Голема кавга; ако те носи, биди постојан; ако слушаш ветар, некој те лаже; ако ви дува од грб - добри пријатели; ако ви дува во лице - несреќен случај; ако се борите против силен ветар - успех, благодарение на упорноста.

ВЕТЕРНИЦА
Ако врти - успех во работата; ако стои - работите бавно се одвиваат.

ВЕЧЕРА
Среќа и благосостојба; богата вечера - не подлегнувајте им на страстите; сиромашна вечера - се дружите со луѓе кои ве чинат многу; ако ве канат на вечера - не работите чесно; ако вечерате во друштво - среќа во работата; ако гледате како други вечераат - сменете го начинот на живеење.

ВЕШТИЦА
Ако се сонувате како вештица, штета; ако таа не ве види, успех.

ВИДРА
Околу тебе се итри непријатели.

ВИКАЊЕ
Ако чуете викање - благословени сте. Сплетки во друштвото.

ВИЛА
Ненедејна среќа.

ВИЛУШКА
Ве опкружуваат не добро намерни пријатели.

ВИНАРСКИ ПОДРУМ
Минливи тешкотии.

ВИНО
Ако пиеш вино, другите ве искиристуваат; вино да тече како река, богатство; ако е истурено - ќе ве следи среќа; ако истурате вино - кавга; бело вино -злонамерни пријатели ; црно вино - убава иднина; матно вино - грижи; ако видите вино во чаша - несигурна иднина.

ВИНОВА ЛОЗА
Не се мешајте во туѓите работи/добро здравје; ако ја садите - напредок; ако ја режете - задоволство и мир во семејството.

ВИНОЖИТО
Среќа; ако ви е над глава - ќе средите некои имотни прашања.

ВИНСКА БОЧВА
Гости; полна, задоволство; празна, тешкотии .

, ВИНСКА ЧАША
Добра вест; ако ја скршите - нечија смрт.

ВИНСКИ ОЦЕТ
Кавга.

ВИНТ
Ќе бидете прекорени од некого.

ВИОЛИНА
Ако свирите на виолина, пријатни моменти во фамилијата; ако слушате како некој свири - ќе бидете поканети во пријатно друштво.

ВИСТИНА
Ако чуете како некој ви ја кажува вистината - ќе мора нешто да признаете; ако вие зборувате вистина - непријатности.

ВИТЕЗ
Љубовна понуда; ќе се ослободите од некои долги договарања.

ВИУЛИЦА
Грижи.

ВИШНА
Ако јадете вишни, грижи; плод - незадоволство; ако берете вишни - добиток.

ВЛАСТ
Ако вие имате власт, неприлики во работата; ако имате работа со власта - ќе се смирите со непријателите.

ВЛЕЗ
Ако не можете да го најдете - неуспех.

ВЛЕКАЧ
Промена на местото на живеење; потфатот ќе ви пропадне поради предавство и лаги.

ВЛЕЧКИ
Некој желно ве очекува; ако вие ги носите, ќе ви се исполни некоја желба. ВЉУБЕН ПАР
Размислете за своите одлуки; ќе уживате во тајни задоволства.

ВЉУБУВАЊЕ
Ако се вљубите, напредок.

ВНУК
Благосостојба.

ВОДА
Вода да тече, ве лажат; ако пиете вода, ќе западнете во тешкотии; бистра вода, здравје; матна вода - зло, пазете се од сомнителни работи; топла вода - несреќен случај или болест; ладна вода, радост; ако се бањате во матна вода - загу6а на некое драго лице; ако истурате вода - се лажете самите себеси; ако скокнете или паднете во вода - ќе ве прогонуваат; мирна вода - жалост; жуборење на вода - задоволство и среќа; ако давате некому вода - верно пријателство; длабока вода - опасност.

ВОДЕНИЦА
Оговарање; ако поседувате воденица - богатство.

ВОДЕНИЧАР
Избегавај весели друштва.

ВОДЕНИЧКИ КАМЕН
Несреќа.

ВОДОВОД
Добиток.

ВОДОПАД
Радост.

ВОДОСКОК
Исполнување на желбите, веселба.

ВОЕНА ПАРАДА
Големи грижи.

ВОЗ
Патување; ако возот стои - ќе избегнете некоја несреќа; брз воз - голема промена.

ВОЗБУДУВАЊЕ
Ќе ви се исполни некоја желба.

ВОЗДИШКА
Ако воздивнувате - неостварени желби; ако чуете како други воздивнуваат - некој чезнее по вас.

ВОЗЕН РЕД
Патување.

ВОЗЕЊЕ
Ако се возите во кола - внимавајте ве искористуваат; ако се возите во свечена, у6ава кола или пајтон - унапредување; ако се превртите при возење - непријатно доживување.

ВОЗНА КАРТА
Патување.

ВОЈВОДА
Пазете се од сомнителни пријатели.

ВОЈНА
Кавга.

ВОЈНИК
Ако сте војник - ти претстои опасност; ако видите убаво облечен војник - чест.

ВОЈСКА
Радосен настан; ако гледаш војска - кавга.

ВОСЈКОВОДЕЦ
Углед и чест; ако се сонувате како војсководец - успешна работа.

ВОЛ
Ќе живеете во мир и изобилство; многу волови, женидба; волови дебели, добро; слаб вол, зло; ако пасе - радост; впрегнати волови - среќа во бракот и љубовта; ако колете вол - несреќа; ако се тепаат волови - опасност.

ВОЛК
Добра работа; ако волкот завива - непријатности; ако ве гони - непријател; ако го совладате волкот - победа над непријателите; ако убиете волк, лицемерен подарок; стапица за волк - штета.

ВОЛНА
Сплетки и лаги; ако купувате или продавате волна, успех во трговијата; ако чешлате волна - ве опкружуваат лоши луѓе.

ВОЛНЕНА ОБЛЕКА
Благосостојба; ако носите волнена облека - голема добивка; ако ја видите на друг - неуспех во некој потфат.

ВОСКРЕСНУВАЊЕ
Ќе бидеш спасен од голема несреќа.

ВОСОК
Жолт восок - лага; ако се топи - штета.

ВОСОЧНА ФИГУРА
Ќе бидете во друштво со досадни луѓе.

ВОШКА
Добивка; ако видите вошки на друг - успех; ако ги убивате вошките - пари, добивка; многу големи вошки - благосостојба.

ВРАМУВАЊЕ
Врамување на слика - разумно располагајте со своите пари.

ВРАНА
Ќе се замериш со претпоставените; ако фатите врана, жалост.

ВРАПЧЕ
Озборување; радост; ако гледате како летаат - празни ветувања; ако ловите врапци - неочекувана средба; големо јато врапци - пазете се од озборувања; врапци на покрив - ќе ве исмејат.

ВРАТ
Ако го миете вратот - здравје, радост; отечен врат - успех и добивка; дебел врат - благосостојба; долг и слаб, болест.

ВРАТА
Пријателство; отворена врата - добар глас, гости; ако со тешкотии ја отворате вратата - другите не ве сваќаат; затворена врата - разочарување; скршена врата - пазете се од крадци.

ВРАТАР
Озборување.

ВРАТИЛО
Ако вежбате на вратило - опасност, потребна ви е помош.

ВРАЌАЊЕ
Враќање од некаде - изнанадување.

ВРБА
Среќа; ако сечете гранки од врба - несреќа,болка.

ВРВКА
Сплетки, озборувања; златна врвка, чувај си го имотот; врвка околу тело - незадоволство; зелена врвка - надеж; црвена врвка - радост, задоволство; жолта врвка - бес; плава врвка - верна љубов; црна врвка - грижи; бескрајна врвка - долгови.

ВРЕТЕНО
Успех; свадба.

ВРЕЌА
Многу вреќи, не расфрлај ги парите непотребно; полна вреќа - напредок; празна вреќа, штета; вреќа полна со овошје - загу6а; искината или дупната вреќа - голема загуба; ако носите тешка вреќа - мачен живот.

BPИЕЊE
Ако гледате како нешто врие - добивка во игрите на среќа.

ВРТОГЛАВИЦА
Радосен настан.

ВРШИДБА
Богатство; ако гледате вршидба - деловен успех; ако помагате при вршидба - вашиот труд на крај ќе се исплати.

ВТОРНИК
Среќна иднина.

ВУЈКО
Среќен настан во семејството.

ВУЛКАН
Жив вулкан - радосно изненадување; згаснат вулкан - непријатности, ненадеен губиток.на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca