EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШЖАБА
Мала жаба - среќа; голема жаба – тага; ако видиш жаба – лош сосед; жаби во бара – чувај се од оговарање; ако ловиш жаби – ќе се ослободиш од маките; ако уловиш жаба – чест; мртва жаба - штета; ако слушате крекање - добри вести.

ЖАЛЕЊЕ
Штета.

ЖАЛОСТ
Радост.

ЖАЛФИЈА
Долг живот.

ЖАР
Богатство; жар со искри – грижи.

ЖДРЕБЕ
Успех и пари.

ЖЕД
Нова работа; ако ја угасите жедта –грижи и штета.

ЖЕЛАД
Благосостојба.

ЖЕЛЕЗНИЦА
Гости.

ЖЕЛЕЗНИЧАР
Среќа.

ЖЕЛЕЗНИЧКА НЕСРЕЌА
Несакани гости.

ЖЕЛЕЗНИЧКА ПРУГА
Ве очекува патување.

ЖЕЛЕЗО
Среќа во љубовта; железо во голема количина – оздравување од некоја болест; железо кое се кове – ќе ви пропаднат плановите. ЖЕЛКА
Долг живот.

ЖЕНА
Млада жена - среќа; стара жена - несреќа; гола жена – премногу се грижите за туѓа корист; отмена жена – чест и успех во трговијата; многу жени – ќе бидете лути; ако гушкаш жена – другите ве искористуваат; ако ја сонувате својата жена – среќа во фамилијата.

ЖЕТВА
Од далеку ќе чуете добри вести кои ќе следат со веселба.

ЖЕТВАР
Благосостојба во фамилијата.

ЖИВОТНО
Среќа; ако сонувате како сте се претвориле во животно – грижи; ако сонувате животни да зборуваат – ја зборуваат вистината; животни како летаат - богатство.

ЖИРАФА
Преселба и голем успех.

ЖИТО
Радост и среќа во куќата; ако сеете жито - богатство; ако вршите жито - добро ќе ја завршите започнатата работа; ако жнеете жито - среќа; зрело жито – зло; ако класјето е празно – тага; зелено жито – радост; во снопови - чест.

ЖИЦА
грижи; ако најдете жица: непријатности; ако барате жица: финансиска криза; ако ја влечете по себе: ќе бидете вплеткани во долг судски спор.

ЖИЧАРНИЦА
деловен успех.

ЖЛЕБ
ќе наидете на добар соработник на работа.

ЖОЛТА БОЈА
бес и срамота.

ЖОЛТИЦА(БОЛЕСТ)
ако на сон боледувате од жолтица: среќа.

ЖРТВЕНИК
ако видите жртвеник: надевајте се дека ќе бидете среќни; ако се поклонувате пред жртвеник: ќе ви се исполнат желбите, но само ако сте упорни.на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca