EnglishСкопје
Битола
Ресен (Преспа)
Охрид (УНЕСКО)
>>Св. Наум
Струга
Куманово
Крива Паланка
Струмица
Крушево
Радовиш
Прилеп
Дебар
Штип
Стоби
Виница
Маврово
Берово

Торонто

360 Македонска продавница, дуќан, сувенири, скулптури...
Скулптури (Лиен Камен)
Сувенири
Привезоци


Испрати на својот пријател

АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШЧАВКА
ако ја чуете - ќе изгубите углед; ако ја видите да лета - среќна иднина.

ЧАД
не бидете наивни, некој сака да ве посрамоти; ако чадот се крева право нагоре - тешкотиите брзо ќе ги снема; ако ветар го дува чадот на лево - тешкотиите се несовладливи; ако ветар го дува чадот на десно - ќе биде тешко, но сепак ќе се решат проблемите; куќа полна со чад - имате непријатели; црн чад - несреќа; бел чад - чест; ако чадот ве пече на очи - непријатно доживување.

ЧАДОР
ќе најдете помош во неволја; отворен чадор - добро размислете за своите постапки, бидејќи после ништо нема да може да се поправи; отворен чадор во затоврена просторија - несреќа; влажен чадор - пропаднатаљубов; чадор што не може да се отвори - големи незгоди; свилен чадор - ќе стекнете углед; искинат чадор - не тргнувајте од околу, ќе настрадате; чадор за сонце - ќе наидете на разбирање и помош.

ЧАЈ
ако пиете чај - ќе бидете во пријатно друштво; ако пиете лековит чај - болест.

ЧАКАЛ (ВИД ПЕСОК)
колку повеќе чакал, толку повеќе пари и задоволства.

ЧАМЕЦ
ќе ви се остварат плановите; ако се возите во чамец - ќе ви се исполни некоја голема желба (ако се работи за патување или преземен ризик се ќе заврши среќно); натоварен чамец - немаштија; чамец во кој влегува вода - болест; ако паднете од чамец во вода - парична загуба; чамец во олуја - добар крај; чамец што тоне - прекин на љубовна врска.

ЧАПЈА
бидете внимателни; ако на сон убиете чапја - ќе изгубите нечие пријателство; чапја со скршено крило - на вашите пријатели нема да им успеат сплетките; ако ловите чапји - патување; ако јадете месо од чајпа - неочекувано богатство.

ЧАРШАФ
болест.

ЧАСОВНИК
не ја заборавајте важната работа која ве чека; ако чука - сетете се времето е пари; златен часовник - ви се заканува опасност да ве ограбат; ако на сон навивате часовник - наскоро ќе имате љубовна средба; часовник што застанал - смрт на некој познаник, но кој не е покрај вас; рачен часовник - користете си го времето подобро.

ЧАСОВНИЧАР
ви претстои деликатна задача.

ЧАТАЛ
непријатности.

ЧАША
венчавање; скршена чаша - среќен настан; чаша со вода - добро здравје; чаша со вино - веселба; празна чаша - разочарување; ако полните чаша со која било тешност - ќе изгубите некој пријател; чаша полна со течност (освен вода и вино) - некој желно ве очекува; златна чаша - деловен успех; ако скршите чаша - опасност, смрт.

ЧЕВЕЛ
незгоден пат; облекување чевли - пријатен настан; тесни чевли - незгоди; нови чевли - љубовна средба; искинати чевли - незгоди во блиска иднина; ако на сон купувате чевли - ќе сретнете нова љубов; ако некому подарувате чевли - ќе ви се освети вашата невнимателност спрема околината; ако правите чевли - парична загуба; црвени чевли - возвратена љубов; бели чевли - скора свадба.

ЧЕВЛАР
досаден гостин.

ЧЕК
ако исплатувате чек - деловен успех; ако потпишувате чек - лекомисленоста ќе ви нанесе штета; ако не можете да исплатите чек - ќе западнете во долгови.

ЧЕКАЛНИЦА
ќе ви се исполнат љубовните желби.

ЧЕКАН
во своите потфати употребете повеќе памет; ако удирате со чекан - ако употребите суровост во своите постапки се ќе се сврти против вас; ако на сон работите со чекан - најаве сте во право, но ќе мора да се борите ако сакате да победите; ако гледате како некој работи со чекан - ќе си ги решите сите тешкотии; голем чекан - добро ќе ја завршите започнатата работа.

ЧЕКАЊЕ
ако чекате некого - пријатни вести.

ЧЕЛИК
кавга, немир и незадоволство.

ЧЕМПРЕС (КИПАРИС)
ако го видите - тага; ако го одгледувате - ќе претрпите штета поради својата невнимателност.

ЧЕП
ќе исправите некоја грешка.

ЧЕПКАЛКА ЗА ЗАБИ
кавги во семејството.

ЧЕРЕП
успешен потфат; скршен череп - грижи.

ЧЕСТЕЊЕ
ако на сон ве честат - на јаве ве озборуваат зад грб.

ЧЕТВРТОК
пријатна иднина.

ЧЕТКА
ќе ве озборуваат; ако четкате одело - ќе предизвикате не- кои непријатности; четкање коса - гости; ако на сон ја изгубите четката - среќа.

ЧЕТКА ЗА ЗАБИ
средете си ја ситуацијата.

ЧЕШЕЛ
кавги во семејството; скршен чешел - жестока кавга.

ЧЕШЛАЊЕ
среќен потфат; чешлање коса - пријатна средба; чешлање замрсена коса - ќе чуете лоши вести; чешлање брада или мустаќи - свадба; ако чешлате животно - ќе направите добро дело.

ЧЕШМА
среќен брак; ако пиете од чешма - ќе добиете признание, добивка.

ЧИЗМА
ако соблекувате чизми - имате искрена околина; ако облекувате чизми - среќа во љубовта; нови чизми - среќа; стари чизми - беда; валкани чизми - озборување.

ЧИНИЈА
покана за свеченост; ако скршите чинија - жалост и грижи; празна чинија - неочекувана кавга.

ЧИНОВНИК
некој ќе ви се меша во работата; разговор со чиновник - ќе добиете некаква покана; ако се сонувате како чиновник - ќе ги осрамотите свите противници.

ЧИР
на нозе или раце - успех во работата; чир на грб - победа над противниците.

ЧИСТЕЊЕ
ако на сон чистите нешто - добивка, убав подарок.

ЧИТАЊЕ
читање писмо или ракопис - добивка; ако читате весници - успех во животот; ако читате книги - потрудете се уште многу да научите за да имате корист во животот; ако некому нешто му читате - ќе ги израдувате пријателите.

ЧОКОЛАДА
ако подарувате некому чоколада - внимавајте да не потрошите повеќе отколку што имате; ако добиете чоколада - имате верни пријатели; ако јадете чоколада - ненадејна љубовна средба.

ЧОРАПИ
грижи, болест; ако плетете чорапи - корист од работата; ако купувате чорапи - грижи; ако ги облекувате или ги соблекувате - минливи тешкотии.

ЧУВАЊЕ
ако на сон нешто чувате - пазете се од крадци.

ЧУДО
ако на сон видите некое чудо - на јаве ќе се разочарате.

ЧУДОВИШТЕ
сиромаштија.

ЧУКАЊЕ
ако чуете чукање - пријатна вест; ако чукате - вознемирувачки новости; силно чукање - непријатности.

ЧУМА
доаѓаат тешки времиња.на почеток


Privacy Policy | Почетна | Соновник | Хороскоп | Кујна | 360 Дуќан | Коментари | Контакт
© 2006 - 2013 Сите права се задржани 360Macedonia.com
Design & Hosting - nakka.ca